A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Національна паралімпійська збірна команда з академічного веслування здобула 4 паралімпійські ліцензії на чемпіонаті світу

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 02 вересня 2019 року о 09:23

Чемпіонат світу з веслування академічного, що проходив з 20 серпня по 01 вересня 2019 року в австрійському місті Лінц-Оттенсхайм, визначив володарів ліцензій на Паралімпійські ігри 2020 року. Спортивний форум зібрав майже 200 спортсменів з 35 країн світу. Збірна команда України завоювала максимальну кількість ліцензій для участі у Паралімпійських іграх в Токіо – чотири з чотирьох можливих у наступних класах човнів, що включені до програми Ігор: PR1 M1x (одиночні човни, чоловіки) – ліцензії для 7 перших човнів; PR1 W1x (одиночні човни, жінки) – ліцензії для 7 перших човнів; PR2 Mix2x (двійки парні, змішані екіпажі) – ліцензії для 8 перших човнів; PR3 Mix4+ (четвірки з стерновим, змішані екіпажі) – ліцензії для 8 перших човнів. 

Вчора завершились фінали А в класах одиночних човнів серед чоловіків, PR1 M1x та  серед жінок, PR1 W1x. Вперше титул чемпіона світу виборов золотий медаліст Ріо 2016 – Роман Полянський. Він залишив позаду спортсмена з Росії (друге місце) та Австралії (третє місце). 

18-річна дебютантка чемпіонату світу, Анна Шеремет посіла 4 місце серед жінок в цьому ж класі, що є безсумнівно, високим результатом. 

Напередодні завершили змагання: Світлана Богуславська та Ярослав Коюда – четверте місце у класі змішаних екіпажів двійок парних PR2 Mix2x; Олександра Полянська, Дарія Котик, Дмитро Герез, Станіслав Самолюк, Юлія Маласай (стернова) –  8-ме у класі змішаних екіпажів четвірок з стерновим, розпашне весло PR3 Mix4+. Наш екіпаж стартував у фіналі Б та впродовж усієї дистанції тримався поруч з човнами, що змагались за дві ліцензії. Ніяк не вдавалось до останніх метрів наздогнати потужних бразильців, однак фінішний відрізок наш екіпаж пройшов з максимальною самовіддачею, та на останніх кількох сотнях метрів вирвав перемогу та путівку до Токіо. 

Максим Жук та Андрій Сивих в класі двійок без рульового, розпашне весло серед чоловіків (PR3 M2-) посіли четверте місце.

Разом зі спонсорами та партнерами Національного комітету спорту інвалідів України - компаніями lifecell та ВОЛЯ - вітаємо команду зі справжнім УКРАЇНСЬКИМ РЕЗУЛЬТАТОМ та бажаємо усім нових перемог на шляху до Токіо-2020! Наразі у всієї національної збірної 7 паралімпійських ліцензій у кульовій стрільбі, 2 паралімпійські ліцензії у стрільбі з лука, 4 паралімпійські ліцензії з параканое та 4 паралімпійські ліцензії в веслуванні академічному. 




Піднятися на початок