A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Національна паралімпійська збірна команда України з паратриатлону повернулась додому з золотом кубку світу

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 26 червня 2019 року о 16:39

Досить успішно виступила національна збірна  команда України серед спортсменів з ураженнями опорно рухового апарату та порушеннями зору на кубкові світу  з паратриатлону, що проходив з 13 по 17 червня 2019 року  у м. Безансон (Франція): у доробку української команди, що у складі 3 спортсменів боролась за високі нагороди з 80 спортсменами з інвалідністю із 24 країн світу - золота медаль. Золоту нагороду виборола Аліса Колпакчи – спортсменка з ураженнями опорно-рухового апарату. І це - досить потужний результат, особливо з урахуванням того, що Аліса наприкінці минулого року проходила курс тривалого лікування. Для неї - це 2-й старт у сезоні ( 1 старт – чемпіонат світу – серія, посіла 4 місце). Вітаємо Алісу Колпакчи з перемогою!!! 

 Особисті результати спортсменів з інвалідністю:

№ п/п

Прізвище, ім`я

 спортсмена

Область

Номер програми

Зайняте місце


Прізвище, ініціали тренера

1

Колпакчи Аліса
 Володимирівна

Київська

РТS5

І

Лагутенко Р.В., Цілувальников О.С.

2

Олексюк Віта
 Миколаївна

Київська

PTVI

5

Король Р.С., Ліщинська Т.В.

3

Закревський Василь
Євгенович

Київська

PTVI

5

Стельмах А.С., Король Р. С., Панарін Е.Є.

Віта Олексюк – спортсменка з порушеннями зору – 5 місце. Достатньо вдало Віта разом зі спортсменкою лідером Гришиною Олександрою подолала велосипедний сегмент (за підсумками окремого сегменту – у них  кращий час -0:36:13), але у сукупності видів це дало змогу посісти тільки 5 місце із 9 спортсменок з порушеннями зору.

Василь Закревський – спортсмен з порушеннями зору (тотально незрячий) разом зі спортсменом-лідером Королем Романом посіли 5 місце з кращим результатом у плавальному сегменті 0:11:20.

Змагання проходили з 6 класів: PTWC, PTS2, PTS3, PTS4, PTS5, PTVІ (чоловіки та жінки), з яких  клас – PTVІ для спортсменів з вадами зору.

Спортсмени класу PTVІ (чоловіки), які мають порушення зору В2 або В3 стартували на  3:21 хв після спортсменів В1. Спортсмени жіночої статі класу PTVІ  – на 3:48 відповідно.

Варто зазначити, що серед спортсменів (особливо з порушеннями зору) стрімко зростає конкуренція, з’являється багато нових спортсменів з інших країн світу, які планують брати участь у паралімпійському кваліфікаційному рейтингу, початок якого розпочнеться з 28 червня 2019 року і завершиться 28 червня 2020 року. Також до 29 липня 2020 року  буде встановлено остаточна кількість ліцензій, які будуть надані відповідним НПК для участі в Паралімпійських іграх 2020 у м.Токіо.

Разом із партнерами Національного паралімпійського комітету  - компаніями lifecell  та Воля   - ми вболіватимемо за український результат у паратриатлоні на шляху до Токіо-2020!




Піднятися на початок