A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Національна паралімпійська збірна - друга в перший день Паралімпіади

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 25 серпня 2021 року о 19:35

Українські паралімпійці яскраво розпочали перший день Паралімпіади в Токіо: у доробку збірної 8 медалей, серед яких - 1 золота, 5 срібних та 2 бронзові нагороди. І вже у перший день XVI літніх Паралімпійських ігор Україна увійшла в п'ятірку найсильніших країн світу, а за загальною кількістю медалей - стала другою!

Золотий почин збірної команди України - на рахунку Єлизавети Мерешко (зі встановленням рекорду Паралімпіади) з плавання на дистанції 100 м вільним стилем. Її коліжанка по команді і суперниця на цій же дистанції Анна Гонтар виборола бронзову нагороду (дебютантка Ігор).

Справжній шквал срібних нагород відбувся сьогодні у фехтуванні (2) та у плаванні (3):

  • Антон Коль - у плаванні на спині на дистанції 100м
  • Максим Крипак - у плаванні на дистанції 50 м вільним стилем, також срібну медаль виборов дебютант Паралімпіади-2020
  • Олексій Вірченко - дебютант Паралімпіади в Токіо - у плаванні на дистанції 100м батерфляєм
  • Олена Федота - у фехтуванні на візках ( шабля, категорія В). До речі, це теж дебют: спортсменка раніше була учасницею Паралімпійських ігор з плавання, після Ріо-2016 вона захопилась фехтуванням і це захоплення стало медальним
  • Артем Манько  - у фехтуванні на візках (шабля, категорія А) - дебютант Паралімпійських ігор-2020
    бронзова призерка з фехтування на візках Євгенія Бреус ( шабля, категорія А).

Ну і ще бронзова нагорода - у фехтуванні на візках (шабля, категорія А) - у Євгенії Бреус.



26 серпня 2021 року на XVІ літніх Паралімпійських ігор Токіо 2020 буде розіграно 30 комплектів нагород у п’яти видах спорту:

- велосипедний спорт (трек) – 5;

- плавання – 14;

- фехтування на візках-4;

- пауерліфтинг – 4;

- кінний спорт - 3.

У другий день змагань 30 українських спортсменів братимуть участь у 6 видах спорту та змагатимуться за 11 комплектів нагород, з них:

  • 8 українських плавців змагатимуться за 4 комплекти нагород у плаванні із 14, у тому числі - змішана естафета (4х50 м вільним стилем) спортсмени з ураженнями опорно-рухового апарату. Ранкова програма з плавання розпочнеться о 9 годині, Фінальні змагання з плавання розпочнуться о 17 годині.
  • 6 українських спортсменів - фехтувальників змагатимуться за 4 комплекти нагород із 4 можливих (шпага, чоловіки, жінки клас А та В), початок відбіркових о 9-00, фінали розпочнуться о 17-30.
  • Дементьєв Єгор – велосипедний спорт (трек, гонка з переслідуванням1000 м), змагання розпочнуться о 14-00;
  • 2 спортсмена з пауеліфтингу - Панасюк Костянтин, вагова категорія до 54 кг – фінал о 18-30 та Копійка Марина до 41 кг - фінал о 13-00;
  • чоловіча збірна команда України з голболу (6 осіб) об 17-30 гратиме зі збірною командою Німеччини (ігри у підгрупі В).8 спортсменів з продовжують змагання з тенісу настільного - ігри у підгрупах - та 26 серпня будуть Єзик Олександр, Косміна Наталя, Кац Лев по 2 гри у групі; Литовченко Марина, Ніколенко Максим, Дідух Віктор Петрунів Василь, Май Іван по 1 грі.

Бажаємо перемог кожному українському паралімпійцю!

#Paralympics #ParalympicTeamUkraine #Tokyo2020 #Паралімпіада2020 #ВідРіоДоТокіо #BestTeam #ВашаПідтримкаНашаПеремога

Піднятися на початок