A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Національна дефлімпійська збірна команда з велоспорту стала другою на чемпіонаті світу з велоспорту

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 20 вересня 2024 року о 17:23

Досить успішно виступила національна дефлімпійська збірна команда з велоспорту на чемпіонаті світу з велоспорту (шосе) , що  06 по 16 вересня 2024 року проходив у Свентокшиському воєводстві (Польща), виборовши друге місце чемпіонату світу серед жінок.

Чемпіонат світу з велосипедного спорту (шосе) серед спортсменів з порушеннями слуху зібрав спортсменів з 14 країн світу: Греція, Німеччина, Макао, Португалія, Польща, Словаччина, Сполучені Штати Америки, Італія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Україна, Замбія, Японія. Загалом 39 спортсменів, з них 24 чоловіки та 15 жінок.

Усього на цьому високому спортивному форумі Україною, яка виступала у складі 3 спортсменів (1 жінка та 2 чоловіки) було завойовано 3 медалі: 1 золота, 2 срібних та серед жінок збірна здобула друге місце, адже власне саме Єлисавета Топчанюк виборола високі нагороди чемпіонату світу.

  • У дисципліні гонка на очки (критеріум, 20 км),  спортсменка з Чернівецької області Єлисавета Топчанюк здобула перше місце.
  • У дисципліні спринт 1000м серед жінок Єлисавета Топчанюк посіла 2 місце. Серед чоловіків Олександр Яшник (Черкаська область) — 12 місце; Роман Андріяш (Донецька область) — 23 місце.
  • У дисципліні шосейна гонка (жінки 74км, чоловіки 122км) серед жінок Єлисавета Топчанюк здобула друге місце. Серед чоловіків 21 місце – Олександр Яшник На жаль, Роман Андріяш не фінішував.
  • У дисципліні індивідуальна гонка на час із роздільним стартом (27км – чоловіки, 18км – жінки), суперники виявилися дуже сильними, особливо спортсмени з Німеччини, Макао, Польщі та Греції. Наші хлопці посіли 21-е (Олександр Яшник) та 23-е місця (Роман Андріяш) з 23 можливих. Єлисавета Топчанюк посіла дуже близьке до нагород 4-е місце, їй не вистачило лише 24 секунд до бронзи.

Медальний залік:








Місце

Країна

Золото

Срібло

Бронза

Всього

1

Макао

2

1

1

4

2

Україна

1

2


3

3

Німеччина

1

1

1

3

4

Польща



2

2


Вітаємо досвідчену спортсменку Єлисавету Топчанюк та менш досвідчених спортсменів з переможним виступом на чемпіонаті світу-2024, який став важливим етапом підготовки національної дефлімпійської збірної команди України до Дефлімпіади-2025, що пройде в листопаді 2025 року в Токіо. 

Піднятися на початок