A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Національна дефлімпійська збірна команда України перетнула екватор Дефлімпіади 77 медалями

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 09 травня 2022 року о 05:18

Національна дефлімпійська збірна команда України не збирається зменшувати обертів: сьогодні, у 7 день змагань українці перетнули екватор Дефлімпіади-2021 77 медалями, 39 з яких – золоті, 16 срібних та 22 бронзові та, звісно,  - лідерською позицією серед країн-учасниць.

Перемоги розпочались зранку одразу з 3 золотих медалей!!! З самого рання золоту медаль виборола Топчанюк Єлисавета в програмі гонка за очками (критеріум). Критеріум — у шосейному велоспорті — групові кругові (кільцеві) перегони, як правило вулицями міста, за очками.

Це вже 4 золота медаль Єлисавети.

Зауважимо, що Єлисавета  -  з Криму. Родина  Топчанюків довший час проживала в Феодосії. Та після подій 2014 року переїхала в Буковину, Чернівці, бо прабабуся Еліс, як називають її в родині – з Львівщини, тому вони шукали прихистку в Західній Україні.

Потім, практично в той же час, вибороли українські дефлімпійці золото у спортивному орієнтуванні у суперспринті естафета мікст. Чемпіонами стали  – Левицький Назар (Харківська обл.) та Федосєєва Ганна (м.Київ). Це вже 4 золото у спортивному орієнтуванні.

І завершила змагальний ранок кульова стрільба: Афонченко Інна (Чернігівська обл.) та Лазебник Олексій (Дніпропетровська обл.) – золота нагорода у вправі 10 м пневматичний пістолет мікст. 

У пообідній час шквал медалей не припинився! У легкій атлетиці 4 високі нагороди, серед яких: 2 золоті, 1 срібна та 1 бронзова медалі. Досить успішний почин на Дефлімпіаді-2021!

Золоті медалі вибороли:

  • Урсуленко Наталія   -  у штовханні ядра (Донецька обл.)
  • Естафета 4х400 м мікст у виконанні дніпропетровчан Руденка Дмитра,  Драча Сергія, Купріч Соломії та одеситки Кіняйкіної Крістіни

Срібло у Потапенко Катерини (м.Київ) - семиборство, а бронзова нагорода у Носенка Миколи(Київська обл.)  - біг на дистанції 100 м.

У настільного тенісу знов переможне золото: сьогодні у парному розряді мікст - Будник Роксолана-Овчаренко Максим (м.Київ та Полтавська обл.відповідно). У пари Ходько Юлія (м.Київ)та Закладний Геннадій (Полтавська обл.) - бронзова медаль у цій дисципліні. Це вже 4 високі нагороди у настільному тенісі.

Не забарилось з медалями і плавання: 2 золотих та 1 бронзова медалі, а загалом – 24 високі нагороди у цьому виді спорту.

Нарешті золоту нагороду виборола спортсменка з Кіровоградщини Терещенко Ірина: їй вдалось стати першою на дистанції 100м брасом, і до цієї медалі вона йшла аж 18 років!

Також золота нагорода і в естафеті 4х200 м вільним стилем (чоловіки): Карниш Артем (Дніпропетровська обл.), Зіненко Іван (м.Київ), Дудник Максим (м.Київ), Адамович Владислав (Чернігівська обл.). 

Бронзова медаль у спортсмена з Дніпропетровської області Кремлякова Владислава на дистанції 50 м на спині.

Сьогодні бронзовою медаллю завершила змагання команда тхеквондо. Вже завтра ця невеличка команда у складі двох спортсменок та тренера  повертаються на Батьківщину. Вітаємо переможницю Леванович Марію (Дніпропетровська обл.), яка виборола 3 місце у ваговій категорії 67 кг.

Також у доробку збірної перемога у змішаному парному розряді над командою Індії 2:1 (Такало Петро/Черноморова Софія), а у парному над командою Туреччини з рахунком 2:0 перемогла жіноча команди Губаньова Богдана, Черноморова Софія. У баскетбольної команди України яскрава перемога над збірною Тайвані з рахунком 81:35. Ну і у футболі команда України поступилась збірній Аргентини з рахунком 1:2 – це перша поразка нашої команди, і дуже віримо – остання!..

Жіноча волейбольна команда, перемогла сьогодні команду Мексики з рахунком 3:0, з таким самим переможним рахунком чоловіки розтрощили команду Гани.

А у підсумку змагального дня 8 травня національна дефлімпійська збірна команда України виборола 39 золотих, 16 срібних та 22 бронзових, у сумі - 77 медалей!

Слава Україні! Переможем!!!

#Deaflympic #DeaflympicTeamUkraine #Дефлімпіада2021 #BestTeam #ВІдСамсунуДоКашіасДуСул

Піднятися на початок