A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Національна дефлімпійська збірна команда перейшла рубіж 50 золотих медалей!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 13 травня 2022 року о 00:46

І знов у національної дефлімпійської збірної команди України чергова і дуже прогнозована сенсація: сьогодні, 12 травня, Україна перетнула рубіж 50 золотих нагород. А загалом у збірної у підсумку 116 медалей, серед яких – 51 золота, 31 срібна та 34 бронзові нагороди. Ну і звісно - беззаперечне перше місце на Дефлімпіаді-2021!

Тільки за сьогодні дефлімпійці України вибороли 6 високих нагород:  3 золоті, 1 срібну та 2 бронзові медалі.

В орієнтуванні знову шквал нагород на довгій дистанції – 2 золоті, 1 срібна та 1 бронзова медалі:

Жінки

  • Федосєєва Ганна – золота нагорода (м.Київ)
  • Андросович Ганна  - бронзова медаль (Харківська обл.)

Чоловіки

  • Санькін Олександр  - золота нагорода (м.Київ)
  • Ніколаєнко Руслан – срібна медаль (м.Київ)

Загалом у команди орієнтування 18 високих нагород. І вже завтра – прикінцевий день змагань.

Золотою та бронзовою медалями завершила сьогодні змагання стрільба кульова. Загалом у доробку збірної – 12 високих нагород.

Сьогодні золото виборола Ликова Віолета (Дніпропетровська обл.) у малокаліберній гвинтівці з 3 позицій, у Фоміна Сергія (Кіровоградська обл.) – бронзова медаль у швидкісній стрільбі з малокаліберного пістолету, 25 м.

Також у командних видах спорту чотири збірні з пляжного волейболу (чоловіки та жінки) вийшли у фінал та, як би це парадоксально не звучало, і чоловіки, і жінки змагатимуться між собою, отож апріорі у нас уже 2 золоті та 2 срібні медалі завтра, лише не відомо, хто із команд Україн1 та Україн2 стане чемпіоном, а хто  - призером.

І збірна команда з футболу вийшла у фінал, перемігши з рахунком 2:0 команду Туреччини. Фінальна гра Україна-Франція відбудеться у прикінцевий день Дефлімпіади-2021 – 15 травня, о 14:00 за часом Бразилії.

Ще завтра нас чекають фінали у баскетболі (чоловіки гратимуть з командою США), волейболі (чоловіки  гратимуть з командою Туреччини, а жінки – з Японією) та 7 фіналів у легкій атлетиці (метання диску, потрійний стрибок,  400 м з бар’єрами, біг 200 м, естафети 4х100 м.)

Побажаємо успіхів нашим спортсменам!

Слава Україні! Переможем!!!

#Deaflympic #DeaflympicTeamUkraine #Дефлімпіада2021 #BestTeam #ВІдСамсунуДоКашіасДуСул


Піднятися на початок