A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Коли амбіції перемагають досвід: українська збірна з бадмінтону набирає обертів перед Токіо-2020

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 22 вересня 2019 року о 23:47

У 2020 році бадмінтон вперше увійшов в змагальну програму Паралімпіади, за ліцензії якої вже борються українські спортсмени. 

Команда, як і власне вид паралімпійського спорту, ще зовсім юна, спортсмени почали змагатись лише 2-3 роки тому. На рахунку команди вже у цьому році є перемоги на шляху до Токіо-2020: дві бронзові нагороди на міжнародних турнірах у травні (Ірландія) та наприкінці червня (Дубаї). Ці дві медалі відбулись у виконанні Ніни Козлової – спортсменки, яка так захопилась бадмінтоном, що перейшла у команду з плавання, та Оксани Козиної. 

Досить непогано відіграли спортсмени і на чемпіонаті світу з бадмінтону, що проходив наприкінці серпня в швейцарському місті Базель. Цього разу без медалей, проте з досвідом. 

Нові знання спортсмени наразі застосовують на міжнародному турнірі з бадмінтону в Тайланді, який триватиме до 22 вересня і де, до речі, Ніна Козлова щойно виборола бронзову медаль, а також - до 29 вересня на міжнародному турнірі у Китаї! 

Кожен бал, зароблений в міжнародних змаганнях, наближує нашу команду до головної мети – участі в Паралімпіаді 2020 року в Токіо. 

Відео: Broadcast Media Center 



Піднятися на початок