A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Інформація Національного комітету спорту інвалідів України щодо публікацій в соціальних мережах Facebook та Instаgram Ємельянова Сергія

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 10 квітня 2023 року о 01:39

Повідомлення та звернення Ємельянова С. дивує та вражає надзвичайно неправдивістю, перекрученістю інформації, маніпулятивністю і надуманими необґрунтованими звинуваченнями на адресу всієї системи «Інваспорт», тренерського складу з параканое, професійних фахівців цієї команди! 

Українська система фізичної культури і спорту людей з інвалідністю визнана однією із найкращих у світі. І окремим свідченням цього є факт, що саме з тим тренерським складом, який облив брудом Ємельянов, національна команда з параканое залишається навіть під час війни одним із лідерів світового спорту… і… без Сергія Ємельянова, який ухилився  від спортивної боротьби за перемоги України.

Окремо повідомляємо факт, що Вячеслав Загреба – головний тренер національних збірних з веслування академічного та параканое за підсумками 2022 року став володарем титулу "Кращий тренер" у світовій нагороді FISA "2022 World Rowing Awards"  серед усіх тренерів світу у цій номінації!  Так, це той УКРАЇНСЬКИЙ ТРЕНЕР, який тренував і двічі вивів на золотий п’єдестал Паралімпійських ігор  С.Ємельянова,  і якого він так безсоромно і цинічно очорнив!..

А насправді це було так: у лютому місяці 2022 року Сергій Ємельянов в перші дні війни в Україні, коли команда  знаходилась на навчально-тренувальних зборах в Туреччині, покинув збори та поїхав в Україну, аргументуючи це необхідністю бути з родиною. Керівництвом федерації та головним тренером, у виключному порядку, тільки для Сергія було погоджено цей від’їзд. Пізніше головний тренер Загреба В.М. підтвердив спортсменові можливість участі у чемпіонаті Європи за умови виконання ним плану підготовки, який був окремо розроблений тренером для нього та наданий Сергію. Протягом наступного періоду Загреба В.М. неодноразово запитував Ємельянова С. про виконання цього плану підготовки, і кожного разу спортсмен заявляв про його невиконання.

Відповідно до цього невиконання плану підготовки Ємельянов Сергій не пройшов передбачену регламентом систему відбору до міжнародних змагань.

Саме тому, Ємельянова Сергія не було включено до складу  збірної  команди на участь у чемпіонаті Європи 2022 року. Відповідно Українська федерація спорту інвалідів з ураженнями  опорно-рухового апарату не заявила його на чемпіонат Європи (16-21.08.2022 року, Німеччина).

А 14 липня 2022 року до президента федерації Олени Зайцевої Сергій Ємельянов звернувся з питанням забезпечення перетину кордону його «помічником» Бакуном Романом, включивши його до складу збірної команди на участь у  чемпіонаті Європи, куди Сергій самостійно зібрався  їхати за власний рахунок разом з ним.

Керівництво федерації надало спортсмену офіційну ґрунтовну інформацію, що:

  • по-перше, команда їде за рахунок міжнародних організацій та Укрцентру «Інваспорт»;
  • по-друге, він не включений до складу команди, так як не пройшов систему відбору, яка передбачена регламентом включення спортсмена на участь у чемпіонаті Європи; 
  •  по-третє, є рішення федерації про заборону виїзду спортсменів за власний кошт у 2022 році для того, щоб особливо у цьому році суворо витримувався тільки спортивний принцип відбору на всі змагання у всіх видах спорту;
  •  четверте, не може бути мови про включення військовозобов’язаного Бакуна Романа до  складу збірної, тому що тільки члени збірної та тренери отримують дозвіл на перетин кордону і Укрцентр «Інваспорт» будь-кого не включає і не буде включати.

Категорично неправдивими є заяви Ємельянова С. про те, що президент федерації Зайцева заявила йому: «Пиши заяву на звільнення»! А його звинувачення, що з боку Олени Зайцевої як президента федерації та генерального секретаря НКСІУ були погрози  - це просто безсовісна і суцільна брехня!

Всі, хто знає Олену Андріївну у системі спорту людей з інвалідністю ніколи не чули і навіть не уявляють, що вона може так розмовляти з будь-ким, і особливо – зі спортсменом.

Саме тому надаємо офіційну інформацію, що ніякого рішення про звільнення Ємельянова Сергія зі штатної  збірної команди ні у президента федерації, ні у головного тренера не було!

Особисто саме Ємельянов, і тільки він, ініціював своє звільнення зі штатної команди для того, щоб почати перехід до іншої  країни, і так звану зміну спортивного громадянства.

Більше того президент федерації О.Зайцева, переживаючи за долю спортсмена, звернулась до нього з пропозицією не звільнятись до кінця календарного року і нагадала йому, що виключно для нього досі існує домовленість з головним тренером та федерацією про те, що на його ж особисте прохання він пропускає цей спортивний сезон!

Очевидно, що ні у президента федерації, ні у тренерського складу не було ніяких причин залякувати Сергія Ємельянова, погрожувати йому звільненням, бо його цінували його як талановитого спортсмена! Але він особисто приніс заяву про звільнення в офіс федерації та залишив її з датою звільнення 03.10.2022 року.

А далі Ємельянов постійно приходив до офісу федерації і просив офіційного листа що він не є членом збірної команди України для національної спортивної  організації  іншої  країни, куди, як виявилось, він збирається переїхати.  

Йому терпляче і безконфліктно пояснювали процедуру зміни  спортивного  громадянства та виходу зі збірної команди України. Він з посмішкою дякував і люб’язно прощався.

Чи так виглядає все це, як тиск, погрози та ще й приниження людини, про які він заявляє в соціальних мережах? Очевидно, що ні! Це просто його брехня, яка шокувала весь наш паралімпійський загал!      

Уже 19.10.2022 року Національний комітет спорту інвалідів України (НКСІУ) отримав лист від Національної  федерації каное та академічного веслування Грузії з проханням надання згоди про зміну спортивного громадянства Ємельянова Сергія з погодженням його участі у міжнародних змаганнях вже у 2023 році як виключення з міжнародних правил зміни спортивного громадянства.

Керівництво НКСІУ та Укрцентру «Інваспорт» разом з тренерським складом збірної команди з параканое уважно і ретельно розглянули всі складові цієї ситуації, у тому числі - всі обставини та правила щодо переходу Ємельянова Сергія до виступу за іншу країну.

11 листопада 2022 року після вивчення цього питання і його розгляду з тренерами, фахівцями і керівниками федерації, НКСІУ та Укрцентру «Інваспорт» НКСІУ направив лист до Національної  федерації каное та академічного веслування Грузії, в якому повідомив, що перехід спортсмена буде здійснено згідно правил про зміну спортивного громадянства Міжнародної федерації каное, а саме «для того, щоб спортсмен мав право на зміну спортивного громадянства, він/вона  повинні проживати  в цій країні протягом останніх 2(двох) років або мати громадянство нової країни».

Копія цього листа була вручена особисто Ємельянову в той же день. Він прочитав, подякував без будь-якої негативної реакції.

Але дуже швидко Ємельянов повернувся і сказав, що така відповідь не  влаштовує федерацію Грузії, бо НКСІУ не надав йому права виступу за іншу країну - Грузію вже у 2023 році.

Керівництво федерації зазначило, що іншого рішення не буде, і Ємельянову пояснили, що українська держава, не зважаючи на складну економічну, фінансову, військову ситуацію, весь період 2022 року і багато років до цього вклала в нього, як спортсмена національної команди значні національні ресурси, і керівництво федерації вважає, що сьогодні не немає права вчинити по-іншому: патріотизм і національна свідомість не дозволяє національній федерації і НКСІУ дозволити миттєво змінити статус українського спортсмена на статус члена національної команди іншої країни з миттєвим правом виступу за цю країну у світовому спорті та ще й під час війни! 

Необхідно зазначити, що колектив федерації, НКСІУ, Укрцентру «Інваспорт» були вкрай здивовані і навіть обурені, що Ємельянов Сергій не усвідомлюючи власної відповідальності та не розуміючи особливого статусу українського спортсмена саме в такий важкий для України час, почав звертатися до Федерації каное України, Міністерства молоді і спорту, Міжнародного паралімпійського комітету, Міжнародної федерації каное з проханням забезпечити йому дозвіл негайного виступу за іншу країну в обхід встановлених міжнародних правил!

Звертаємо увагу, що жодна з цих організацій не підтримала Ємельянова Сергія в його вимогах! Таким чином, тоді Сергію Ємельянову не вдалось організувати булінг по відношенню до керівництва федерації та НКСІУ з метою зміни рішення для забезпечення  його виступів за іншу країну у 2023 році. Тому саме це, знаходячись за межами України, він робить зараз, обливаючи брудом систему українського паралімпійського спорту!

Ємельянов Сергій розповідає про якусь систему поборів та систему покарання для тих, хто не виконує вимог цієї «системи»…водночас каже, що він власне і не виконував вимоги тренера стосовно якоїсь здачі  коштів! Але важливо звернути увагу на те, що, як же він, не виконуючи цих так званих «вимог», багато років був забезпечений тренерською увагою, успішно виступав у світовому та європейському спорті, мав виключні преференції від головного тренера, в тому числі у 2022 році під час війни?! Де ж той тиск та цькування з зазначеного приводу?! А це значить, що всього того, про що він розповідає просто не існує!

Враховуючи викладене, вимушені констатувати, всі звинувачення Сергія Ємельянова – це цинічна, підступна і очевидна неправда, вигадані історії, маніпулятивна і перекручена інформація  людини, яка вирішила облити брудом, зробити наклеп  на керівництво федерації, на тренерів національної  збірної, систему «Інваспорт», федерацію спорту інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату з метою помститися або «дотиснути» український паралімпійський загал для отримання миттєвого статусу спортсмена іншої країни і відповідно забезпечити участь у кваліфікаційних змаганнях від іншої країни та отримати можливість участі  у  Паралімпійських іграх-2024 від Грузії.

А ця мета ґрунтується на простому і знову ж - цинічному розрахунку: він планує швидко отримати ліцензію на участь у Паралімпіаді-2024 від Грузії, завоювати медаль для цієї країни і отримати призові винагороди від грузинського Уряду, які майже втричі вищі, ніж в Україні!

Сьогодні ми отримали додаткову інформацію від людей, які розказали, що це вже друга спроба С.Ємельянова зрадити Україну. Бо він після Паралімпіади-2016 в Ріо намагався «продати» свою кандидатуру у національну команду Азербайджану, адже там призові кошти за медалі набагато-набагато вищі, ніж в Україні і Грузії. Але щось не вийшло...

Варто задуматись в цій історії і згадати, як називають людей, які під час війни  покидають поле бою спортивної армії, яка воює за перемогу?!!

І наостанок про «бідність» і «незабезпеченість» Ємельянова Сергія: національна команда України  з параканое важко працювала на учбово-тренувальних зборах в різних країнах Європи згідно угод з цими країнами в рамках паралімпійської солідарності і, як результат - перемоги нашої спортивної армії на кубкові світу та чемпіонаті світу!

А Ємельянов в цей час,  отримуючи зарплату в Укрцентрі «Інваспорт» та стипендію Президента України, як свідчить фото в Instagram «важко» працював на пляжах і в готелях «бідних» країн Європи і світу. Але перед цим зробив фото в військовій формі зі зброєю для соціальних мереж. Українські паралімпійці надіслали нам скріни Instagram-сторінки його дружини, яка чесно показала правду, як він тяжко бідував перед від’їздом до Грузії, прийнявши рішення не захищати спортивну честь України.

Ганьба…

Піднятися на початок