A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Двома срібними нагородами українські паратриатлоністи розпочали перегони за ліцензіями

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 15 травня 2021 року о 10:00

Національна паралімпійська збірна команда з паратриатлону сьогодні вночі (15 травня о 00:50 за київським часом) виборола дві срібні нагороди на етапі світової серії в м. Йокогамі (Японія), які вибороли Колпакчи Аліса (ураження опорно-рухового апарату) та Олексюк Віта (порушення зору). 

У змаганнях  взяли  участь 80 спортсменів з інвалідністю  з 20 країн. Змагання проходили серед спортсменів у 6 класах: PTWC, PTS2, PTS3, PTS4, PTS5, PTVІ (чоловіки та жінки), з яких  клас – PTVІ для спортсменів з порушеннями зору. Від команди України брали участь 2 спортсмена з порушеннями зору та  1 спортсмен з ураженнями опорно-рухового апарату.


№ п/п

Прізвище, ім`я

 спортсмена

Область

Номер програми

Зайняте місце


Прізвище, ініціали тренера

1

Колпакчи Аліса
Володимирівна


Київська

РТS5 (жінки)

2

Лагутенко Р.В., Цілувальников О.С.

2

Олексюк Віта
Миколаївна

гайд Барановська Лілія

Київська

PTVI (жінки)

2

Король Р.С.,

Барановська Л.В.,

Ліщинська Т.В.

3

Варфоломєєв
Анатолій
Сергійович

гайд Король Роман

Київська

PTVI (чоловіки)

7

Король Р. С.,

Вечканов К.С.

Ці змагання світової серії стали початком великих паратриатлонних перегонів у боротьбі за паралімпійські ліцензії: включно до 28 червня мають відбутись ще один етап  світової серії, чемпіонат світу в Британії та 2 кубки світу. Буде гаряче у паратриатлоні!

Результати змагань визначать по 9 найкращих спортсменів в кожному класі для участі в Токіо-2020. У підсумку, лише біля 80 спортсменів світової паралімпійської еліти зможуть взяти участь у Паралімпійських іграх-2020.

Ми ж вітаємо команду з успішним виступом в Японії та бажаємо удачі нашим паратриатлетам у напруженій та нелегкій боротьбі за паралімпійські ліцензії. Все буде Україна!

#Триатлон #Паратриатлон #Triathlon #Paratriathlon

#Paralympic #ParalympicTeamUkraine #BestTeam #Athletics #NationalSportsCommitteeForTheDisabledOfUkraine #Паралімпіада2020



Піднятися на початок