A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Другий день поспіль українські паралімпійці - перші на чемпіонаті світу в Лондоні

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 15 вересня 2019 року о 09:18

За день до завершення змагань паралімпійського чемпіонату світу з плавання ми другий день поспіль - ПЕРШІ!!! Слава Україні! Загальний доробок команди України - 48 медалей, серед яких - 16 золотих, 18 срібних та 14 бронзових. 

Вже п’яте золото цього чемпіонату взяв Максим Крипак (клас  S10 - спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату) на дистанції 100м на спиніта ще одне золото з рекордом світу нашої яскравої та потужної національної паралімпійськоі збірної команди - в неймовірній змішаній естафеті 4х100 м вільним стилем, яка вразила усіх та стала справжньою несподіванкою для суперників! Переможці естафети: Марина Піддубна, Кирило Гаращенко, Анна Стеценко та Ярослав Денисенко з рекордним результатом -  3:51.85. 

Срібні нагороди в Гриненка Богдана на дистанції 100 м вільним стилем (клас - S7 - спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату)   та Семененка Ярослава на дистанції 50 м на спині ( S5  - спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату) .

Свою першу нагороду на цьому чемпіонаті виборов дебютант чемпіонату Крайник Василь (на дистанції 200 м комплексним плаванням, клас  - спортсмени з порушенням розумового і фізичного розвитку) і вона - бронзова. Бронзові медалі також у його колег «по цеху», які також уперше на чемпіонаті світу: у Вірченка Олексія (на дистанції 100 м батерфляй, клас S13 - спортсмени з порушенням зору), Трусова Андрія (на дистанції 100м вільним стилем, клас S7  - спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату) та Остапченка Дениса (на дистанції 50 м вільним стилем, клас  S3  - спортсмени з порушенням зору).

Українські мультимедалісти:

  • Крипак Максим (5 нагород - 5 золотих медалей)
  • Мерешко Єлизавета ( 6 нагород!  - 2 золоті, 3 срібні медалі та 1 бронзова (в естафеті мікст 4x50m комплексним плаванням). 
  • Денисенко Ярослав (5 нагороди - 3 золота (одне у змішаній естафеті), 1 срібна, 1 бронзова медалі)
  • Піддубна Марина (4 нагороди - 2 золота  (одне у змішаній естафеті), 2 срібні, 1 бронзова медалі)
  • Гаращенко Кирило (4 нагороди - 1 золота (у змішаній естафеті) , 1 срібна, 2 бронзові)
  • Стеценко Анна (3 нагороди - 1 золота ( у змішаній естафеті), 2 срібні медалі)
  • Гриненко Богдан (2 нагороди - 1 золота, 1 срібна)
  • Смирнов Віктор (2 нагороди - 1 золота, 1 бронзова медалі)
  • Трусов Андрій ( 2 нагороди - 1 срібна, 2 бронзові)
  • Семененко Ярослав (3 нагороди - 2 срібні, 1 бронзова - естафета мікст 4x50m комплексним плаванням )

Сьогодні - сьомий прикінцевий день змагань чемпіонату світу з плавання, в якому бере участь біля 600 спортсменів з 60 країн світу.  Національна збірна команда України представлена 43-ма спортсменами, 15 з яких - дебютанти. Разом зі спонсорами та партнерами Національного комітету спорту інвалідів України - компаніями lifecell та ВОЛЯ - вболіватимемо за команду та за справжній УКРАЇНСЬКИЙ РЕЗУЛЬТАТ!   

Змагання цього чемпіонату (ранкові (кваліфікаційні) та вечірні сесії) транслюються також наживо на фейсбук-сторінці Національного комітету спорту інвалідів України: https://www.facebook.com/groups/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine/.  На наших каналах Youtube транслюватимуться вечірні сесії:https://www.youtube.com/channel/UC8Dek31KgPUC_NNJx1z49Iwта https://www.youtube.com/user/invamedia/featured/ 

Долучайтесь! Станьте частиною нашої спільної перемоги!



Піднятися на початок