A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

«Чемпіонські раунди» для паралімпійської збірної України

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 27 лютого 2020 року о 15:26

В боксі вирішальні заключні раунди перед завершенням поєдинку називають чемпіонськими! Саме такий умовний статус нині мають вирішальні міжнародні змагання, де наші спортсмени-паратриатлети можуть збагатитися заліковими балами і таки відібратися на Паралімпійські ігри 2020 в Токіо. Вже найближчої суботи наші спортсмени вийдуть на перший у звітному сезоні міжнародний старт – 29 лютого в австралійському місті Девенпорт розпочинається серія чемпіонатів світу 2020 з паратриатлону. 

В рамках підготовки до вирішального півріччя, збірна України під керівництвом головного тренера команди Романа Короля провела тритижневий підготовчий збір в турецькій Аланії. Звідти спортсмени відлетіли в Австралію.

«На зборах працював увесь склад збірної, боремося за всі можливі паралімпійські ліцензії. Світові конкуренти активно їздять по змаганнях, де тільки можна намагаються заробляти очки. З кожним роком, з ними конкурувати все важче і важче. Але наші спортсмени все ж зберігають непогані шанси потрапити на головні змагання чотириріччя в інваспорті. На зборах добре попрацювала Аліса Колпакчи (атлетка з ураженнями опорно-рухового апарату) – вона відбирається на Паралімпійські ігри і має хороші показники в рейтинзі (нині Аліса посідає 5-те місце паралімпійської кваліфікації,ред.). Приїхав її тренер Олексій Целовальніков. Але варто завжди пам’ятати про те, що відбір на Паралімпіаду в Токіо ще йде і триватиме до 29 червня – тому необхідно зберігати концентрацію.

Також на Ігри відбирається Віта Олексюк (атлетка з порушеннями зору) з гайдом Олександрою Гришиною. Анатолій Варфоломєєв (атлет з порушеннями зору) нині 12-й в паралімпійському рейтинзі, і Василь Закревський (атлет з порушеннями зору) – на старт сезону він займає 16-ту позицію».

За словами Романа Короля, він працює з командою і як гайд, і як головний тренер. В статусі ще одного гайда – Костянтин Вечканов. Він та Роман Король супроводжують Анатолія Варфоломєєва та Василя Закревського і нині напрацьовують ідеальний варіант тандемів. «Збір був підготовчим, ми напрацьовували ті чи інші схеми взаємодії. Вже зараз відлітаємо в Австралію на етап серії чемпіонатів світу – в Девенпорті є можливість взяти чимало очок паралімпійського рейтингу. Там виступлять Аліса Колпакчи, а також Анатолій Варфоломєєв та Віта Олексюк зі своїми гайдами. Звідти ми полетимо в Абу-Дабі на етап кубка світу, де виступлять Василь Закревський і Толік Варфоломєєв. Решта спортсменів після Австралії відлетять в Україну».

За словами головного тренера нашої команди, українських паралімпійців з порушеннями зору ми також побачимо в Сарасоті (США) всередині травня, де відбудеться етап кубка світу. З основних стартів на першу половину року – також чемпіонат світу в Мілані 2 травня. Однак, нині район, де збиралися проводити планетарну першість, перебуває на карантині через коронавірус. Тому доля участі українських спортсменів, як і проведення чемпіонату світу в Мілані загалом, нині під питанням.

Джерело: https://www.triathlon.org.ua/chempionski-raundi-dlya-paralimpijsko%d1%97-zbirno%d1%97-ukra%d1%97ni/?fbclid=IwAR1LQ6JhF0ZYWmKMrLWuX7MdMzAilEJwA9DGeAplpHHs4-biLobZ1g1W4fw 

Піднятися на початок