A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

75 медалей України у підсумку восьмого дня Паралімпіади

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 01 вересня 2021 року о 22:09

Національна паралімпійська збірна команда України сьогодні, 1 вересня, у 8 день Паралімпіади в Токіо, яскраво перетнула поріг 70 медалей і вже наприкінці дня у доробку українських паралімпійців стало 75 високих нагород!!! 2 золота, 2 срібла і 4 бронзи  - медалі, які поклали у скарбничку України наші збірники сьогодні.

Максим Крипак знову підтвердив, що він - один із провідних плавців світу на дистанції 400 м вільним стилем. Наразі Максим є триразовим чемпіоном Паралімпіади-2020, а також срібним та бронзовим її призером.

Приголомшила своїм виступом Анастасія Москаленко, яка здобула свою першу золоту паралімпійську нагороду у легкій атлетиці (штовхання ядра), а також встановила світовий та паралімпійський рекорди.

На другу сходинку паралімпійського п’єдесталу з гордістю піднялись наші хлопці - Василь Ковальчук у стрільбі кульовій (пневматичний пістолет, 10 м лежачі) та Олексій Федина у плаванні (100 м брас).

П’ять українських спортсменів піднялись на третю сходинку паралімпійського п’єдесталу: Іван Май та Лев Кац (командні змагання) у тенісі настільному, Ірина Щетнік (пневматичний пістолет, 10 м лежачі) у стрільбі кульовій, а також наші плавчині Яна Бережна (100 м брас) та Ярина Матло (100 м брас).

2 вересня наступає вже 9 день Паралімпіади. Віримо, що він буде ще успішнішим.

Слава Україні!!!

#Paralympics #ParalympicTeamUkraine #Tokyo2020 #Паралімпіада2020 #ВідРіоДоТокіо #BestTeam #ВашаПідтримкаНашаПеремога

Піднятися на початок