A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

33 медалі України за день до завершення чемпіонату світу з параплавання

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 17 червня 2022 року о 23:57

Яскравий, неперевершений виступ України у шостий день чемпіонату світу з паралімпійського плавання, що триває в Мадейрі (Португалія): тільки за сьогодні  - 17 червня -  справжній шквал золотих медалей, при чому, перших п’ять дистанцій, в яких взяла участь українська національна паралімпійська збірна, увінчались власне золотими нагородами. Отож, сьогоднішній доробок: 5 золотих та 1 срібна медалі, а також рекорд Європи, а загалом – 12 золотих, 8 срібних та 13 бронзових, а загалом – 33 медалі, один рекорд світу, один – Європи і один – чемпіонату, та другий день поспіль -  п’яте місце серед країн-учасниць.

Пишаємось усіма нашими переможцями, а також усією національною збірною України, яка в такий важкий час показує такий високий результат: не завдяки, а всупереч всьому.

Переможці шостого змагального дня:

  • Стеценко Анна - 1 місце (рекорд Європи) 400м вільним стилем
  • Гаращенко - 1 місце 400м вільним стилем
  • Сербін Михайло - 1 місце (рекорд чемпіонату) 100 на спині
  • Трусов Андрій - 1 місце 50м на спині
  • Коль Антон - 1 місце 50м на спині
  • Остапченко Денис - 2 місце 200м вільним стилем

У змаганнях бере участь 509 спортсменів з 60 країн світу. Команду України представляє лише 22 спортсмени з інвалідністю.

Результати змагань можна буде відслідковувати за наступними посиланнями: https://www.paralympic.org/madeira-2022/schedule-results та на сайті https://paralympic.org.ua/.

Трансляція змагань наживо: https://www.paralympic.org/madeira-2022, а також на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine та на першому інклюзивному телеканалі Equalympic. Час трансляції ( фінали) о 19:00 за київським часом.

Можливість показу чемпіонату світу в Україні та участь команди забезпечені завдяки підтримці Міжнародного паралімпійського комітету.

Дивимось і вболіваємо!!!

Все буде Україна!!!

Піднятися на початок