A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Сьогодні, 16 травня, - рівно 100 днів до Паралімпійських ігор в Токіо. XVІ літні Паралімпійські ігри у зв’язку з пандемією коронавірусу були перенесені на 2021 рік та пройдуть дуже символічно для України - з 24 серпня по 05 вересня 2021 року в м. Токіо (Японія). На Іграх року розігруватиметься 540 комплектів нагород (в порівнянні з ХV літніми Паралімпійськими іграми 2016 року – 528 комплектів нагород). Планується, що в Іграх візьме участь понад 4000 паралімпійців світу, які виступлять у 22 видах спорту. Два види спорту, що дебютують на ХVІ літніх Паралімпійських іграх 2020 року в Токіо – бадмінтон і тхеквондо.

Девіз цієї Паралімпіади - "United by emotion" - «Об'єднані емоцією»; девіз національної паралімпійської збірної команди України: «Ваша підтримка – наша перемога!»

«Ця Паралімпіада буде дуже важкою і дуже особливою, бо пандемія диктує свої умови… І сама підготовка, і боротьба за ліцензії на участь в Паралімпійських іграх відбувається в дуже непростих умовах!

Але на сьогодні українські паралімпійці вже завоювали 108 ліцензій, а це - 118 українських спортсменів, які мають право захищати спортивну честь України у Токіо. На днях отримано переможні ліцензії: ще 5 - в легкій атлетиці та 7 – у фехтуванні на візках.

Майже кожного тижня наші команди звітують з різних куточків планети про боротьбу і перемогу на чемпіонатах світу, Європи, світових кубках, міжнародних кваліфікаційних змаганнях високого рівня, де наші спортсмени виборюють право участі на Паралімпійських іграх.

У наших планах - вибороти 174 ліцензії і, відповідно, національна команда може бути представлена 207 паралімпійцями у Токіо.

Із задоволенням констатую, що рівень досягнень на міжнародних змаганнях дає підстави для оптимізму щодо наших майбутніх результатів на Паралімпіаді», - зазначив президент Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич.

Отож, у доробку паралімпійців України наразі вже 108 ліцензій в Токіо-2020:

2 - стрільба із лука, 7 - стрільба кульова, 4 – веслування академічне, 4 – параканое, 40 – плавання, 30 - легка атлетика, 3- паратхеквондо, 8 - настільний теніс, 2 – велоспорт, 1 – голбол (чоловіча команда),7 – фехтування на візках. Ігор.

І це ж ще не все, боротьба за участь в Паралімпіаді-2020 продовжується! Загалом, збірними командами України заплановано взяти участь в Токіо в 16 видах спорту (бадмінтон, веслування академічне, велоспорт (трек, шосе), волейбол сидячи, голбол, дзюдо, легка атлетика, настільний теніс, пауерліфтинг, параканое, паратриатлон, плавання, стрільба кульова, стрільба з лука, тхеквондо, фехтування на візках,) з 22 видів спорту, що представлені на Іграх (в 2016 році представники України брали участь в 15 видах спорту). Дебютними для всіх країн видами спорту, як вже ми наголошували є тхеквондо та бадмінтон, а Україна ще й дебютуватиме в чоловічому голболі.

Планується, що національну збірну команду України на ХVI літніх Паралімпійських іграх 2020 року представлятимуть 326 осіб, серед яких: 207 спортсменів з інвалідністю, 5 спортсменів-лідерів, 88 тренерів з видів спорту, 7 тренерів-лікарів, 10 тренерів-масажистів, 14 тренерів-адміністраторів та членів штабу. Національна паралімпійська збірна команда України на XVI літніх Паралімпійських іграх матиме ознаки саме національної команди, що обумовлено широким представництвом спортсменів практично усіх областей України. 

Остаточна кількість та поіменний список спортсменів, які братимуть участь у XVI літніх Паралімпійських іграх, буде підготовано Українським центром з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» за погодженням із Національним комітетом спорту інвалідів України та подано на затвердження в установленому порядку до Міністерства молоді та спорту України.

Ми вдячні Міністерству молоді та спорту України його очільникові - Міністру Вадиму Гутцайту за щоденну потужну підтримку українських паралімпійців!

Подяка усім партнерам та спонсорам, які підтримали нашу команду, наш Комітет на шляху до Токіо-2020. Подяка компаніям lifecell, ВОЛЯ, Укргазбанк, Моршинська, UCloud, Toyota Ukraine, Victoria Koroleva – Виктория Королёва, компанії Павутина.

Подяка всім медіапартнерам, які продовжують співпрацю з нами. Особлива подяка – Медіа Центру Національного комітету спорту інвалідів України – #BroadcastMediaCenter за якісний відеоконтент про національну паралімпійську збірну команду України, а також трансляції наживо чемпіонатів України.

Перемагаймо разом!

#100ДнівДоТокіо #100DaysToGo #Paralympic #ParalympicTeamUkraine #Паралімпіада2020 #ВідРіоДоТокіо #BestTeam

Фото  - Tokyo 2020 Official Facebook 


Піднятися на початок