A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

19 травня – 100 днів до відкриття Літньої Паралімпіади-2024, яка пройде з 28 серпня по 08 вересня 2024 року в столиці Франції! 

 XVII літні Паралімпійські ігри - восьмі літні Ігри за участі спортсменів-паралімпійців незалежної України - лідерів світового паралімпійського руху.  

 За роки Незалежності нашої держави українські паралімпійці взяли участь у 7 літніх і 7 зимових Паралімпійських іграх та вибороли загалом 613 медалей (472 -  на літніх Іграх і 141  - на зимових).

На XVII літніх Паралімпійських іграх національна паралімпійська збірна команда України планує взяти участь у 17 видах спорту (легка атлетика, пауерліфтинг, дзюдо, стрільба з лука, настільний теніс, фехтування на візках, стрільба кульова, плавання, академічне веслування, велоспорт, голбол, пара каное, пара триатлон, бадмінтон, тхеквондо, боча, волейбол сидячи) із 22, представлених у програмі ігор Паралімпіади.

Станом на 19 травня 2024 року спортсмени збірної здобули 97 ліцензій у 13 видах спорту (пара велоспорт, пара веслування академічне, пара легка атлетика, пара плавання, боча, пара кульова стрільба, пара стрільба з лука, пара каное, пара тхеквондо, пара теніс настільний, пара бадмінтон, голбол (чоловіки), волейбол сидячи (чоловіки)).

Наразі це – 111 спортсменів (82 чоловіків, 29 жінок). Але ліцензійний процес триває – наразі виборюються ліцензії ще у 4 видах спорту, причому, деякі ліцензії з видів спорту будуть завойовані аж у середині липня – майже за місяць до Ігор-2024.

Бажаємо усім спортсменам успішно відібратися на Паралімпіаду-2024 в Парижі! Разом переможемо!

Подяка усім партнерам та спонсорам, які підтримали нашу команду, наш Комітет на шляху до Парижу. Подяка компаніям Тойота-Україна, Visa, Citi, UCloude, Pautina.

Подяка всім медіапартнерам, які продовжують співпрацю з нами.

Особлива подяка – Медіа Центру Національного комітету спорту інвалідів України – #BroadcastMediaCenter та телекомпанії Equalympic за якісний відеоконтент про національну паралімпійську збірну команду України, а також трансляції наживо чемпіонатів України.

#ШляхДоПарижу #ПеремогаУкраїни #Equalympic #СпортивнийФронт #ПараДзюдо #ПараКаное #ПараВелоспорт #ПараСтрільбаЗЛука #ПараСтрільбаКульова #ПараПауерліфтинг #ПараАтлетика #ПараПлавання #ПараВеслування #ПараФехтування #ПараТенісНастільний #Голбол #ПараТриатлон #ПараБадмінтон #Боча #ВолейболСидячи #ПараТхеквондо  #ШляхДоПарижу #ЗбірнаНезламних #ЗбірнаНескорених #BroadcastMediaCenter #Paris2024 #Paralympics

Піднятися на початок