A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Четвертий день чемпіонату світу: українські паралімпійці другі!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 10 листопада 2019 року о 20:32

Національна паралімпійська збірна з легкої атлетики продовжує яскраво перемагати на чемпіонаті світу: сьогодні, 10 листопада, у четвертий день змагань, українці - другі за загальною кількістю медалей та вже два дні поспіль утримують третю позицію за золотом серед 122 країн-учасниць! Результат українських параатлетів сьогоднішнього змагального дня: 2 золоті, 1 срібна нагороди та рекорд світу і Європи. Всього у доробку національної збірної - 13 медалей, серед яких 5 золотих, 4 срібні та 4 бронзові нагороди, а також 5 рекордів - 2 світових, 2 європейських та один особистий. Отож - ТОП-3 у золоті, ТОП-2 - за кількістю медалей - і  це за чотири дні змагань! Непереможені! 

З самого ранку золотий медальний відлік четвертого дня чемпіонату світу в Дубаї розпочав Данилюк Роман (F12), котрий з результатом 16.69  штовхнув ядро та виборов золото, встановивши рекорд світу та Європи. Тим самим покращивши попередній рекорд світу, встановлений ним у 2015 році. 

Дуже близька до золотої нагороди була Даниліна Людмила (T20), котра майже всю дистанцію лідирувала у бігові на 1500 м. Але Люду практично за декілька метрів до фінішу перегнала спортсменка із Польщі. Отож - срібло з результатом - 4:40.86. 

І у кінці змагального дня, на вечірній сесії, - золотою медаллю закрила четвертий змагальний день чемпіонату світу Лейля Аджаметова (T13), яка була найкращою у бігові на дистанції  100 м. Результат спортсменки - 12.19.

Власне за підсумком вранішніх виступів національна збарна команда України була другою за кількістю золотих медалей, лише по обіді, коли в команди України не було так багато виступів, українці стали треті за золотом.

Вітаємо наших чемпіонів та срібну призерку з яскравою перемогою! 

Завтра - вже п'ятий день і екватор чемпіонату світу, програму якого можна віднайти за наступним лінком: https://www.paralympic.org/dubai-2019/schedule/info-live-results/atdu19/eng/zz/engzz_athletics-daily-competition-schedule.htm?fbclid=IwAR2VuOjQq8CXus6xWzj6vD4CJR-iyM0cKyfcREPSJXzlpcWV7f_ZZAoINhY.  Трансляція наживо на нашій сторінці у фейсбук: https://www.facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine/

Вболіваємо за Україну! 



Піднятися на початок