A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Національна дефлімпійська збірна команда з боулінгу з титулом віце-чемпіона світу повертається в Україну

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 14 серпня 2019 року о 10:30

З тріумфальною перемогою повертається сьогодні в Україну національна дефлімпійська збірна команда з боулінгу, яка щойно завершила змагання на чемпіонаті світу з боулінгу серед спортсменів з порушеннями слуху, який з 1 по 12 серпня 2019 року проходив у місті Таоюань (Тайвань, Республіка Китай). У доробку українських дефлімпійців:  3 золоті, 1 срібна та 6 бронзових нагород та друге місце у загальнокомандному заліку! 

Після яскравих двох золотих нагород українських дуетів (чоловіки та жінки) у виконанні Вадима Данилюка та Владислава Яловеги, Дарини Величко та Алли Д'яченко,  українцям вдалось вибороти ще одне золото в командних змаганнях (чоловіки). Це була потужна перемога у виконанні Яловеги Владислава (Полтавська обл.); Данилюка Вадима (Одеська обл.); Щербакова Дмитра (Одеська обл.); Майера Ростислава (м.Київ); Дідоренка Назара (м.Київ); Трубіна Сергія (Запорорізька обл.). 

Жіноча збірна команда України з боулінгу серед спортсменів з порушеннями слуху у складі  Ковальчук Катерина (Полтавська обл); Д'яченко Алла (Одеська обл.); Величко Дарина (м..Київ); Жукова Анжеліка (Одеська обл. ); Болтовніна Олена (Запорізька обл. ); Семизенко Викторія (Одеська обл. ) стала бронзовими призерами чемпіонату світу з боулінгу.  

Крім того бронзова нагорода також і у жіночої трійки.  Українське переможне "жіноче тріо":
- Семизенко Вікторія (Одеська обл.);
- Ковальчук Катерина (Полтавська обл.);
- Болтовніна Олена (Запорізька обл.).

В останній день чемпіонату, в «майстер фіналі» - найважчому етапі змагань, дві україночки вибороли срібну та бронзову нагороди: Жукова Анжеліка (Одеська обл.) – срібло та Ковальчук Катерина (Полтавська обл.) – бронза.  До речі, у двійки в виконанні Анжеліки Жукової та Катерини Ковальчук  є ще одна бронзова нагорода у перші дні змагань. Крім того, у Катерини Ковальчук ще одна бронзова медаль в особистому заліку та бронза у категорії Women AE - ALL EVENTS  -  це одна з найскладніших медалей, загальний залік усього турніру для кожного гравця, так як це підсумок всього турніру і нагороджуються лише троє жінок та чоловіків, це сума ігор всіх днів (сингли, пари, трійки, п'ятірки), по сумі 24 ігор даються медалі.

s  Country Singles Doubles Trios Team All Events Masters Total Tot
Mdls
G S B G S B G S B G S B G S B G S B G S B
1  KOREA
1 1

1 2
1
1 1 1

2

5 2 4 11
2  UKRAINE

1 2
1

1 1
1

1
1 1 3 1 6 10
3  RUSSIA
1

2

1 1 1
1 1
1


2 4 3 9
4  CHINESE TAIPEI 1
1

1

1
1

1


1 1 2 4 7
5  DENMARK 1
















1 0 0 1
6  FRANCE




1
1




1


1 0 2 2 4
7  GERMANY

1












1
0 1 1 2
8  SAUDI ARABIA
















1 0 0 1 1
9  UNITED STATES










1





0 0 1 1

Загалом, на цьому чемпіонаті найбільше медалей від команди України вибороли жінки - 8, одна з яких золота. У чоловіків - 2 золоті нагороди.

Відео змагань можна подивитись за наступним лінком: http://www.netmedia-services.com/wdbc2019/results/wdbc2019-live.htm 

Вітаємо команду та усіх причетних до цієї потужної перемоги - тренерів, фахівців, менеджерів, медиків - з успішним виступом на цьому чемпіонаті світу та бажаємо нових перемог на шляху до, здавалось би, ще таких далеких, але, водночас, - близьких літніх Дефлімпійських ігор-2021!

Піднятися на початок